Χωρίς ειρμό

Σαν πάντα. Το νοιώθεις εκεί όπως το ένοιωθες από μκρό παιδί. Σου χτυπάει την πόρτα να βγει έξω, θέλει να αρχίσει να τρέχει.

Η πόρτα είναι κλειστή και το νερό είναι μέχρι το περβάζι. Σε λίγο δε θα μπορείς να σκέφτεσαι πια. Δε θα μπορείς τίποτα. Στο μόνο που ελπίζεις είναι το τσεκούρι έξω από το δωμάτιο. Ακούς γδούπους στην πόρτα. Λες;

Πιο δυνατά! Πιο δυνατά! Πιο δυνατά γαμώτο!

Η πόρτα σπάει, το νερό αδειάζει και συ είσαι στο πάτωμα. Σηκώνεις το βλέμα: “Ah!” Τρεις, τέσσερις φιγούρες μπροστά σου κι εκείνη από πίσω. Όχι, δεν τους ξέρεις αυτούς, μόνο εκείνη αναγνωρίζεις. Ναι, τώρα που τους κοιτάς καλύτερα είναι δυο αγόρια και δυο κορίτσια. Όχι δεν τους έχεις ξαναδεί. Είναι στεγνοί. “Πώς στο διάολο είναι στεγνοί; ” Γυρνάς το βλέμμα σου σ’ εκείνη. Δείχνει να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Είναι εκεί όμως· και είναι βρεγμένη. Σ’ αρέσει αυτό, χαμογελάς!

Γυρνάς το κεφάλι πίσω και η πόρτα είναι πάλι εκεί, σαν να μην έγινε τίποτα. “Σκατά· τουλάχιστον εγώ είμαι έξω! Την άλλη φορά θα ‘ναι άλλος. Εγώ πάντως δεν ξαναγυρνάω. Ούτε για να την σπάσω (γαμώτο, δεν το ξέρω αυτό· γαμώτο, τουλάχιστον ας είναι μόνο για να βγάλω κ άλλον έξω”. Σαν κουβέντα από το μέλλον. Πάλι ταξίδεψες.

Σηκώνεσαι και φτιάχνεις τα μαλλιά σου, σ’αρέσει το υγρό σου πρόσωπο. Χαϊδεύεις το σβέρκο σου και το λαιμό σου και κοιτάς αυτάρεσκα τους σωτήρες σου. Ναι, τώρα έτσι τους βλέπεις και ξέρεις τι: “Έτσι είναι ηλίθιο γουρούνι, σωτήρες σου”.

“Πάμε”, λες και απλώνεις τα χέρια διάπλατα σαν τον εσταυρωμένο. Προχωράς αλλά όλοι μένουν στάσιμοι. Μόνο εκείνη κάνει να κινηθεί όταν απλώνεις το χέρι σου προς το μέρος της και σε κοιτάει στα μάτια. Μπα, ούτε αυτή θα έρθει μαζί σου.

Πάλι μόνος ρε! Έξω από την πόρτα όμως. Τώρα είναι πίσω σου. Τώρα τον έχεις πια.

Τον έχεις;

corridor_man

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: